Login

Historik

Det började med en sladd 

 

Den 1 november 1987 slog Plus Salg och MJ Trading A/S upp portarna i sina enkla lokaler i Egå, precis utanför Århus i Danmark. På den tiden väcktes man av klockradion på morgonen, och trådlösa telefoner var en avlägsen nymodighet – liksom telefonsvararen. Då dundrade postorderkatalogerna in genom brevinkastet och brevbäraren gick till varje dörr.

Plus Salg och MJ Trading A/S fick snabbt fokus på elektriska hushållsapparater, alltså produkter med sladd, och märket Idéline lanserades snabbt. Efterhand hamnade många hushållsapparater på sortimentlistan, och fler och fler butiker tog in varorna på hyllorna, även i Norge och Sverige. Det dröjde inte länge innan det behövdes showroom och mer lagerplats, och företaget flyttade till större lokaler.

Efter att ha blivit övertaget av Nordisk Solar A/S och en ny flytt till andra lokaler såldes företaget till svenska Elof Hansson AB, ett stort och välrenommerat handelsbolag. Elof Hansson har många affärsområden, bl.a. som stor pappersgrossist, och har mer än 500 medarbetare. Man valde att lägga verksamheten med hushållsapparater i Danmark, och det danska företaget bytte namn till Adexi A/S i 2003. Samtidigt introducerades kvalitetsmärket Exido och ett försäljningskontor etablerades i Sverige.

Många resor till och från Kina resulterade i att ett självständigt representationskontor etablerades där 2005. Ett team med fasta kvalitetsinspektörer anställdes för att se till att kvalitet och test höll en hög nivå. Det danska kontoret flyttade igen 2010, till nuvarande lokaler i Skødstrup, lite längre från Århus, men nära motorvägen. Med sitt starka fotfäste i Skandinavien och export till Tyskland och andra europeiska marknader har Adexi Group blivit en av de största importörerna och leverantörerna inom elektriska hushållsprodukter. Med egna starka märken som Melissa, Exido och Ideline samt en lång rad licensierade märken som Hello Kitty och Swarovski omfattar vi alla prissegment på marknaden. Vi har en stark position hos konsumenterna, vilket resulterar i flera miljoner sålda enheter samt lansering av över 100 nya produkter varje år. I genomsnitt säljer vi 6 enheter i minuten och varje hushåll i hela Skandinavien har en produkt från Adexi. Förutom våra märken och licensierade märken är vi också exklusiv importör av Dirt Devil dammsugare.

Adexi Group är idag en verksamhet med ca. 40 medarbetare. Vår företagskultur är informell och består av engagerade medarbetare som arbetar för att hitta nya idéer och nya lösningar till våra kunder. Vi hittar inspiration hos konsumenterna, kunderna och leverantörerna, och vi håller alltid ögonen öppna för nya möjligheter när vi är utanför kontoret. Vi håller oss uppdaterade kring trender och utveckling genom att hålla et öga på marknaden och vara med på de stora mässorna runtom i världen.